top of page

Lees verder!

Ik wilde het boek uit mijn eigen collectie te leen aanbieden via onze (speciaal voor het coronavirus opgerichte) Kwartelstraatapp. Maar toen ik me realiseerde dat er wel heel veel gezinnen met jonge kinderen bij ons in de straat wonen, leek het mij veel te lang duren voordat de laatsten het zouden kunnen lenen. Ah, dacht ik. Als ik het nu eens voorlees en daar dan een filmpje van maak...dan is het voor iedereen tegelijk beschikbaar.


Zo gezegd zo gedaan. En toen hielp het universum mij een handje. Ik ben namelijk een behoorlijke nitwit als het over computers gaat. Dat opnemen met de camera gaat nog wel, maar het editen van de prenten in het filmpje? Geen idee hoe dat moest. Gelukkig liep op dat moment de buurman voorbij. We raakten aan de praat en hij vertelde dat zijn dochter Jett studeert aan de school voor journalistiek. Volgens hem verveelde zij zich. Door het corona virus had ze nu geen werk in de mediasector. Hij zou haar vragen of zij mijn filmpjes zou willen editen.


Van het een kwam het ander. Jett kende Talma, die grafisch designer is. Zij wilde wel een logo ontwerpen voor de Boekenhoek. Mij leek het leuk als filmpjes zouden beginnen met een makkelijk en herkenbaar melodietje, zodat je weet dat je naar een filmpje van De Boekenhoek kijkt. Ik schreef het tekstje en Bloem, mijn dochter, arrangeerde er een melodie onder op haar piano. Eerst had ik de tekst zelf ingezongen, maar daar werd ik niet echt vrolijk van. Gelukkig hielp mijn vriendin Esther, me uit de brand. Mijn kinderen maakten een Facebook -, en Instagram account en het YouTubekanaal van De Boekenhoek voor me aan.


Nadat Jett de eerste drie filmpjes had gemonteerd bleek haar baan, die uit was gesteld vanwege de coronamaatregelen, toch door te gaan. O jee, nu moest ik zelf gaan leren monteren. Maar wederom kwam er hulp uit onverwachte hoek. Jop, een vriend van mijn dochter die naar de filmacademie wil en fantastisch kan monteren, bood zijn hulp aan. Hij had al twee filmpjes gekeken en kreeg er een nostalgisch gevoel bij. Een geschenk uit de hemel voor mij. En als kers op de taart bood Franziska mij aan om deze website voor De Boekenhoek te bouwen. En wat heeft ze dat geweldig gedaan.


Ik wil iedereen die onbezoldigd aan dit project meewerkt uit de grond van mijn hart bedanken. Jullie maken mij en alle kinderen en volwassenen die De Boekenhoek bezoeken zó blij. Ik vind het prachtig dat in deze tijd mensen elkaar willen helpen. Ik heb al veel mooie initiatieven gezien. En vind dit er zeker ook één van.

 


Super bedankt allemaal.


Liefs van Herke en van Emma

 

bottom of page